Tema
Debat

Undgå skader med solcelleanlæg på tag

24. maj. 2023
F&P giver anbefalinger til installation af solcelleanlæg på tag og gode råd til forebyggelse af skader. Materialet er primært til større anlæg, men kan også anvendes til mindre anlæg på fx 1-familiehuse.

Solceller på tag installeres og anvendes i stigende grad for at sikre en mere bæredygtig energiforsyning. Desværre kan solcelleanlæg være årsag til store skader, når det brænder og branden kan være vanskelig at slukke for redningsberedskabet.

 

Forsikringsbranchen giver gode råd og anbefalinger ved installation af større solcelleanlæg på tage samt forebyggelse og begrænsning af skader ved den efterfølgende drift. De gode råd er samlet i et fakta-ark.

 

Bygningsejer og dennes forsikringsselskab kan tage udgangspunkt i anbefalingerne både ved nye installationer og ved eksisterende anlæg.

 

Anden relevant information
Vi har også samlet relevante materialer fra Sikkerhedsstyrelsen, Energistyrelsen og Bygningsreglementer om gældende lovgivning. Samt gode råd fra Energistyrelsen til forbrugere om indkøb og vedligehold af solceller.

Kontakt


Christina Østergaard

Ingeniør
+45 41 91 91 42
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.