Tema
Debat

El-eftersyn i landbrugsbedrifter - Tjekskema og vejledning

Opdag fejl i tide - hent F&P's tjekskema og vejledning.

F&P har udgivet et tjekskema til el-eftersyn i landbrugsbedrifter. Tjekskemaet afløser det tidligere anvendte ELFO-installationseftersyn. Tjekskemaet gennemgår de oftest forekommende skadesårsager til driftsstop og brand i landbrugsbedrifter.


Sammen med tjekskemaet har F&P udgivet en vejledning, der angiver retningslinjer for, hvornår og hvordan el-eftersyn bør udføres.

 

Formålet med et el-eftersyn er at mindske risikoen for fejl på de elektriske installationer, der kan have økonomiske konsekvenser for driften.

 

Vær opmærksom på:

 

  • El-eftersynet må kun udføres af autoriserede el-installationsvirksomheder, der har en fagligt ansvarlig person ansat. Den fagligt ansvarlige skal have bestået en prøve (tidligere kendt som autorisationsprøven), der er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen. Den faglige ansvarlige skal ligeledes være godkendt af Sikkerhedsstyrelsen.

 

  • Klistermærker anvendes ikke længere - i forbindelse med ELFO-installationseftersyn blev el-tavlen tidligere markeret med et klistermærke, der orienterede om udført eftersyn. Kundens dokumentation er frem over den udfyldte rapport/tjekskema.

 

  • Installatøren afleverer altid en udfyldt rapport/tjekskema til kunden, når el-eftersynet er udført. Hvis forsikringsselskabet ønsker en kopi, sender kunden kopi af rapporten videre.

Tjekskema og vejledning til el-eftersyn i landbrugsbedrifter kan hentes på hjemmesiden Sikringsguiden.dk - her

 

Det nye tjekskema og vejledning er udarbejdet af F&P i konstruktiv sparring med TEKNIQ Arbejdsgiverne - Industri & Installation.

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.