Tema
Debat

Sikring af værdier udenfor bygningen

21. feb. 2020
Forsikringsselskaberne har veldefinerede krav til sikring af erhvervsvirksomheder. Oftest er det krav til sikring af værdier inde i bygningerne, hvor sikringsniveauerne beskriver omfang af mekanisk sikring, elektronisk overvågning og vagtreaktion.

Når værdierne skal opbevares i en container

Ofte bliver der stillet krav, når værdier bliver opbevaret uden for bygningerne. Det ser vi i forbindelse med byggepladser, eller ved nytårstid hvor opbevaring af fyrværkeri, får forsikringsselskaberne til at kræve værdierne opbevaret i aflåste containere.

Forsikringsselskaberne har fastlagt minimumsstyrkekravene til containeraflåsning i samarbejde med producenter og låsekyndige. Minimumskravet er altid ”Klass 5” i henhold til den svenske standard SSF 1051.

På Sikringsguiden.dk under mekaniske sikringsprodukter kan du finde godkendte container og speciallåse - se her. Ved produktet kan du ved 'klassifikation' finde de egnede, der er godkendt i ”Klass 5”.

Perimetersikring kan være en løsning

Når værdierne uden for bygningen ikke egner sig til opbevaring i containere, kan der stadig stilles krav til sikring af dem. Afhængig af, hvad det er, der skal sikres, vil forsikringsselskaberne foretage en individuel vurdering af omfang og metode. Sikringen er ofte en kombination af mekanisk sikring og elektronisk overvågning. Den mekaniske sikring kan fx være hegn, porte eller bomme kombineret med tv-overvågning og detektering. 

I Sikringskataloget har vi samlet en lang række sikringsmetoder som du som installatør, rådgiver eller forsikringsselskab kan finde inspiration i - se her

Kontakt


Forsikring og Forebyggelse

Søren Kjeldmand

Chefkonsulent
+45 41 91 91 56
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.