Tema
Debat

Pas på dit brændstof – det er guld værd

5. jul. 2022
Sommerferietid er også tiden hvor flere firmabiler står parkeret i uger uden opsyn

Krigen i Ukraine har fået priserne på brændstof til at stige betydeligt. Derfor er det i øjeblikket et interessant marked for tyve, og der er al mulig grund til at sikre sig mod tyveri fra tanke, lastbiler og entreprenørmaskiner og undgå tab og materielle skader.

 

Tyveri af brændstof fra tanke, der indeholder fyringsolie, diesel eller benzin kan forebygges.

Virksomheder med fritstående eller nedgravede brændstoftanke med en påfyldningsstuds, som er placeret på let tilgængelige områder og uden aflåsning eller sikring mod tyveri er blevet mere interessante for brændstoftyve pga. de stigende brændstofpriser. Det giver både et økonomisk tab og tidstab for den retmæssige ejer, når brændstoffet stjæles. Der er derfor god grund til også at sikre brændstoftanke og forebygge tyveri.

 

Parkering

Vi oplever en ny trend hvor tyve borer hul i bilens brændstoftank og tømmer den for brændstof. Det kan være svært at sikre sig imod, men det kan være en god idé at parkere et sted med permanent belysning gerne suppleret med projektørbelysning, der aktiveres via sensor.

 

Elektronisk sikring

Elektroniske tanksikring kan ikke ses udefra, så tyvene vil ikke prøve at omgå den. Et trådløst alarmerings- og overvågningssystem sikrer, at der gives besked, hvis der er forsøg på at åbne tanken.

 

Påfyldningstuds sikring

Monter fx en tankstuds med nøgle eller aflåsning med hængelås jf. F&P krav. Dette besværliggør opsugning fra tankanlæggets studs.

 

Tankovervågning 

Monter et kamera der overvåger tanken. Det kan være et alternativ til indendørs tyverialarm.

Find hængelåse her


Kontakt


Forsikring og Forebyggelse

Søren Kjeldmand

Chefkonsulent
+45 41 91 91 56
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.