Tema
Debat

Nu er listen over certificerede rådgivere kommet

10. jan. 2020
Fra den 1. januar er det en certificeret rådgiver, der skal dokumentere og kontrollere brandsikkerhed og konstruktive forhold. Liste over godkendte brandrådgivere er på plads, men der gives dispensation indtil 1. juli, hvor anerkendte statikere må udføre certificerede statikeres arbejde.

Fra den 1. januar 2020 skal kommunerne ikke længere udføre den tekniske byggesagsbehandling på brand- og konstruktionsområdet. Dokumentationen af brandsikkerhed og konstruktive forhold i bygninger skal varetages af certificerede rådgivere.

For brand- og konstruktionsforhold betyder det, at det skal være certificerede statikere og brandrådgivere, der dokumenterer og kontrollerer, at bygningsreglementets tekniske bestemmelser vedrørende brand og konstruktioner er overholdt.

De certificerede brandrådgivere er på plads og kan ses på den officielle liste hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Overgangsordning for certificerede statikere til medio 2020

Der er ikke certificeret et tilstrækkeligt antal statikere. Derfor er der på konstruktionsområdet indført en overgangsperiode på 6 måneder, hvor der kan bruges en statiker, som er anerkendt efter de hidtidige regler i stedet for en certificeret statiker.

Trafik, Bygge- og Boligstyrelsen har lavet en oversigt for både certificerede statikere og anerkendte statikere.

Nye vejledninger om rådgiverens arbejde

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har udarbejdet en række nye vejledninger, der bl.a. omhandler, hvordan den certificerede rådgiver skal arbejde, og hvordan dokumentation og kontrol skal udføres.

Kontakt


Christina Østergaard

Ingeniør
+45 41 91 91 42
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.