Tema
Debat

F&P's registrering af sikringsprodukter giver overblik og gennemsigtighed

Listerne over godkendte produkter, hjælper installatøren til at overholde kundens krav fra forsikringsselskabet

Forsikringsselskaberne kræver, at der skal benyttes F&P-registrerede sikringsprodukter, når der installeres og repareres på sikringen i virksomheden.


Produkterne skal være prøvet efter de standarder, som fremgår af F&P's vilkår for produktregistrering. Disse standarder er primært europæiske standarder.

 

Når et sikringsprodukt er testet efter en europæisk standard betyder det, at produktets funktion, sikkerhed og kvalitet efterprøves på en ensartet måde. De kan herefter klassificeres, uanset hvor i verden de er produceret.


Endvidere kan produkterne sammenlignes. Dette er til gavn for virksomhederne, som får flere produkter at vælge mellem.

 

Tidligere stod F&P bag Standardtyv-metoden, hvor selskaberne, sammen med Rigspolitiet, testede og klassificerede sikringsprodukter. Denne ordning er for mange år siden afløst af europæiske standarder.


I dag registreres sikringsprodukter hos F&P på baggrund af et certifikat fra et akkrediteret testhus.

 

Hvis virksomheden/installatøren vælger et sikringsprodukt, som ikke er F&P-registreret - og der er sker en skade, så kan forsikringsselskabet vælge at reducere i erstatningen med 40 %. Det betyder, at ejeren efter et indbrud med tab på 300.000 kr. kun får 180.000 kr.


Det kan således få store konsekvenser for virksomheden, hvis den ikke efterlever kravene fra forsikringsselskabet. Selskaberne kan med krav om F&P-registrerede sikringsprodukter læne sig tilbage, og stole på at sikringsniveauet er acceptabelt.

 

Læs mere om, hvordan du tester dit produkt, og får det registreret hos F&P - her

 

Læs mere om, hvilke standarder F&P anerkender - her

 

Du finder listerne med godkendte sikringsprodukter - her

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.