Tema
Debat

Forhindrer du redningsberedskabet i at slukke en brand?

28. okt. 2021
Mange virksomheder opsætter perimetersikring om deres bygning for at hindre uvedkommende gæster. Desværre glemmer de ofte at sikre, at redningsberedskabet skal have mulighed for at komme frem til bygningen.

Mange bygnings- eller virksomhedsejere kan have et ønske om at holde uvedkommende personer og køretøjer væk fra deres ejendom. Det kan blandt andet løses ved at opsætte hegn, kæder, pullerter, bomme, porte eller lignende perimetersikring omkring bygningen.

 

Det er dog vigtigt at sikre, at redningsberedskabet kan få adgang gennem perimetersikringen. Hvis uheldet er ude, og der opstår en brand eller en ulykke skal redningsberedskabet have mulighed for uhindret at køre helt frem til bygningen.

 

Det kan sikres ved at opsætte en nøgleboks eller -rør udenfor perimetersikringen, hvori der opbevares en nøgle, der giver redningsberedskabet adgang frem til bygningen. Redningsberedskabet vil typisk anvende deres system-nøgle til at låse nøgleboksen op.

 

Nøglerør, der er monteret ved bygninger uden ABA-anlæg med direkte opkobling til redningsberedskabet, skal indikeres ved blitz eller med et 105 x 105 mm nøgleboksskilt.

 

Tag kontakt til det lokale redningsberedskab og lav en aftale, der sikrer at redningsberedskabet kan hjælpe bedst muligt, hvis uheldet er ude.

Kontakt


Christina Østergaard

Ingeniør
+45 41 91 91 42
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.