Tema
Debat

Certificerede installatørvirksomheder er garanti for kvalitet

Certificeringsordningen sikrer, at kvaliteten er ensartet

Forsikringsselskaberne kræver, at der skal benyttes certificerede installatørvirksomheder, når der installeres og repareres på sikringen i virksomheden.


Selskaberne har tillid til, at arbejdet udføres efter aftalte regler, og at arbejdet gennemføres håndværksmæssigt korrekt. Dette kontrolleres årligt af 3. part – nemlig et certificeringsorgan.

 

Tidligere stod F&P for kontrol af fx alarmanlæg i virksomheder, ligesom den enkelte installatør indsendte kursusbevis efter bestået eksamen.


Dette er nu afløst af certificeringsordninger med kravspecifikationer og kontrol af uvildig 3. part, der registreres af F&P – og det virker.

 

Hvis virksomheden vælger en installatørvirksomhed, som ikke er F&P-registreret, og der er sker en skade, så kan forsikringsselskabet vælge at reducere i erstatningen med 40 %. Det betyder, at ejeren efter et indbrud med tab på 300.000 kr. kun får 180.000 kr.

 

Det kan således få store konsekvenser for virksomhedsejeren, hvis han ikke efterlever kravene fra forsikringsselskabet. Selskaberne kan med krav om certificerede sikringsvirksomheder læne sig tilbage, og stole på at sikringen udføres efter de aftalte regler.

Læs mere om certificering af virksomheder – her

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.