Tema
Debat

Nyhedsarkiv

Nyheder

Sikringsguiden


7. sep. 2023

AIA-kravspecifikation – præcisering af certificeringsorganets opgaver

F&P har opdateret AIA-kravspecifikation med en præcisering af certificeringsorganets opgaver i forbindelse med audit.
28. aug. 2023

Opdateret kravspecifikation for livvagtvirksomhed

Kravspecifikation for livvagtvirksomhed er blevet revideret og ligger nu tilgængelig på Sikringsguiden i version september 2023.
4. jul. 2023

Nye installationserklæringer på Sikringsguiden

Der er kommet nye og opdaterede installationserklæringer på Sikringsguiden.
24. maj. 2023

Undgå skader med solcelleanlæg på tag

F&P giver anbefalinger til installation af solcelleanlæg på tag og gode råd til forebyggelse af skader. Materialet er primært til større anlæg, men kan også anvendes til mindre anlæg på fx 1-familiehuse.
6. jan. 2023

Revideret kravspecifikation for vagtvirksomheder

Kravspecifikationen for Vagtvirksomhed er blevet revideret og ligger nu tilgængelig på Sikringsguiden i version januar 2023.
9. dec. 2022

Færre brande i Danmark

Forsikringsbranchen vil løfte brandsikkerheden i Danmark og lancerer et tryghedsudspil med fokus på brandforebyggelse.
8. nov. 2022

Konference om bæredygtighed og brandsikkerhed

Hvordan kombinerer vi bæredygtigt byggeri og brandsikkerhed i fremtiden?
27. sep. 2022

Opdateret kravspecifikation for Mekanisk installatørvirksomhed

Kravspecifikationen for Mekanisk installatørvirksomhed er blevet opdateret i forbindelse med revision oktober 2022
2. sep. 2022

Invitation til konference: Hvordan får vi færre indbrud i Danmark?

Danmark er væsentligt hårdere ramt af indbrud end vores nabolande
5. jul. 2022

Pas på dit brændstof – det er guld værd

Sommerferietid er også tiden hvor flere firmabiler står parkeret i uger uden opsyn
18. mar. 2022

Ny DBI-vejledning om varmt arbejde

Sikringsguiden har opdateret og præciseret anbefalinger i forbindelse med udførelse af varmt arbejde.
9. mar. 2022

F&P og Skorstensfejerlauget giver gode råd om biobrændselsanlæg

F&P har i samarbejde med Skorstensfejerlauget lavet to fakta-ark med anbefalinger og gode råd om skadeforebyggelse til ejere af biobrændselsanlæg på mindre end 60 kW, der anvendes i private boliger og nedlagte landbrug.
7. dec. 2021

Opdaterede kravspecifikationer for AIA, ADK og TVO

Kravspecifikationerne for indbrudsalarm, adgangskontrol og TV-overvågning, er blevet opdateret i forbindelse med revision december 2021
28. okt. 2021

Forhindrer du redningsberedskabet i at slukke en brand?

Mange virksomheder opsætter perimetersikring om deres bygning for at hindre uvedkommende gæster. Desværre glemmer de ofte at sikre, at redningsberedskabet skal have mulighed for at komme frem til bygningen.
13. sep. 2021

Ny F&P vejledning til ejere af fredede bygninger

Vejledningen hjælper bygningsejer med at få en bedre forståelse af forsikringsaftalen samt forsikringsdækning i tilfælde af skade.
31. maj. 2021

Obligatorisk kursus i mekanisk indbrudssikring

Installatørvirksomheder, der vil være certificeret til mekanisk indbrudssikring og anvendt til forsikringsopgaver, skal huske at samtlige involverede medarbejdere skal have gennemført grundkurset senest ved udgangen af maj 2023.
26. apr. 2021

Varegruppeskemaet er blevet revideret

Varegruppeskemaet, der er grundstenen til brug for fastsættelse af sikringsniveauet i erhvervsvirksomheder, er blevet revideret. Skemaet er opdateret, så det omfatter tidens tyvetækkelige varer. Flere varer findes nu i mere end en varegruppe, på baggrund af varens værdi.
14. apr. 2021

Flere certificeringsorganer på sikringsområdet

Installatører og sikringsprodukter, der skal være med til at opfylde erhvervsvirksomheders sikringskrav fra forsikringsselskaberne, skal være certificeret og registreret på Sikringsguiden.dk. Nu er der flere i markedet og dermed endnu nemmere at finde et certificeringsorgan.
1. feb. 2021

Liste over anerkendte sikringsstandarder er opdateret

De nordiske forsikringsorganisationer har opdateret de fælles nordiske dokumenter, der beskriver principperne for registrering af sikringsprodukter i relation til indbruds- og tyveriforsikring.
21. jan. 2021

Sikringsguiden.dk har fået ny back-end

Sikringsguiden.dk har fået ny back-end, der giver en bedre brugeroplevelse samtidig med, at driften optimeres og registranters sikkerhed styrkes.
15. jan. 2021

Opdaterede kursus krav til IT i sikringskravspecifikationer

AMU-kurserne der er en del af kravspecifikationerne for indbrudsalarm, adgangskontrol og TV-overvågning, er blevet opdateret så der sættes yderligere fokus på IT-sikkerhed.
17. dec. 2020

Få bedre brandsikkerhed ved brug af batteridrevne produkter

Forsikring & Pension sætter i en ny vejledning fokus på forebyggelse af brand og driftsstop i batteridrevne produkter og maskiner. Elektriske produkter og maskiner er en hjælp for mange virksomheder og mennesker i deres hverdag. Der er dog en risiko for, at produkterne kan være anledning til at starte en brand, det gælder især under opladning, men slidte og dårligt vedligeholdte elektriske produkter kan også selvantænde. Vejledningen giver gode råd til virksomheder for at undgå skader.
9. nov. 2020

Undgå brand i industrikøkkener

Forsikring & Pension har lavet en ny branchevejledning til forebyggelse af brand i professionelle køkkener. Vejledningen beskriver de kendte risikoområder i køkkener og angiver råd og anbefalinger til at undgå brand og skader i forbindelse med madlavning. Anbefalingerne kan være til gavn for alle typer af kommercielle køkkener, fx grillbarer, pizzeriaer, restaurantkøkkener mm.
30. okt. 2020

Når det brænder, og skaderne koster mere end 1 million kroner

Der er godt 50.000 forsikringsanmeldte brandskader hvert år, og der udbetales næsten 3 milliarder kroner i erstatning. Bare 1 % af alle brandene står for 2/3 af erstatningskronerne. Den seneste statistik for millionbrande er publiceret, og alle kan blive klogere på årsagerne til millionbrandene, og hvor det brænder. Læs også Forsikring & Pensions anbefalinger til at undgå og begrænse brande.
19. okt. 2020

Status over godkendte installatørvirksomheder på Sikringsguiden.dk

Antallet af F&P-registrerede installatørvirksomheder er højt, men vi har plads til mange flere – jo flere virksomheder, der er at vælge imellem, des større valgfrihed og deraf bedre sikring generelt i danske virksomheder.
1. okt. 2020

Nye tilstands- og elinstallationsrapporter i huseftersynsordningen fra 1. oktober 2020

Idag den 1. oktober 2020 sker der en række ændringer i huseftersynsordningen. Tilstandsrapporter og elinstallationsrapporter får nyt udseende og samtidig ændres vurderingssystemet, så skader og fejl markeres med farvede symboler. En række materialer til de sagkyndige er opdateret. Sikkerhedsstyrelsen gennemfører en mediekampagne fra 1. til 14. oktober på TV, facebook og i den trykte presse.
24. sep. 2020

Hæleri er rykket online - danskerne køber hælervarer på nettet i stor stil

Ny landsdækkende kampagne ’Hæler? – ikke mig’ vil gøre op med problemet. Danskerne køber hvert år hælervarer for ca. 2 mia. kr. og i stigende grad på internettet.
16. sep. 2020

Ny back-end på vej til Sikringsguiden.dk

Sikringsguiden.dk har været i luften i halvandet år, og nu lancerer vi snart næste etape, nemlig Sikringsguidens back-end, der giver installatører og producenter en bedre brugeroplevelse.
1. sep. 2020

Statistik over godkendte produkter på Sikringsguiden.dk

Antallet af F&P-registreret produkter er stødt stigende, men vi har plads til mange flere – jo flere produkter der er at vælge imellem, dets lettere er det at tilpasse sikringen i virksomheden.
26. jun. 2020

Sommerferien står for døren - gode råd om fejlalarmer

Gør din virksomhed ferieklar, så du trygt kan holde fri. Varmen og sommeren er endelig over os, og sommerferien står for døren. Det betyder også højsæson for fejlalarmer. En fejlalarm betyder, at dit alarmsystem er startet ved en fejl. Vi har samlet gode råd til, hvordan du reducerer fejlalarmer.
12. jun. 2020

Udfasning af SSF-normer er halvvejs

Producenter af sikringsprodukter bør nu være i fuld gang med at sikre, at deres produkter også kan anvendes til forsikringskrævede installationer efter 1. januar 2023. Herefter vil en række SSF-normer nemlig ikke længere anerkendes af forsikringsbranchen i Danmark, og i stedet skal produkterne være testet og godkendt efter EN-standarder.
25. maj. 2020

Regler og krav for opbevaring af våben

Bukkejagten startede i år den 16. maj - det ved alle jægere, men ikke alle kan huske, hvordan det lige er med opbevaring af våbnene i hjemmene.
7. maj. 2020

Kravspecifikation for sporingssystemer - nu tilgængelig i engelsk udgave

Antallet af efterlyste personbiler er de seneste år faldet, men det samme er genfindingsprocenten desværre også. Det viser nye tal fra Forsikring & Pension. Derfor er der behov for sporingssystemer - især i luksusbiler, der ifølge statistikken ofte ikke bliver fundet og leveret tilbage til deres retmæssige ejer. Flere bilproducenter og leverandører ønsker at tilpasse de ofte præinstallerede sporingssystemer til at opfylde forsikringsselskabernes mindstekrav, og derfor udgives kravspecifikationen for sporingssystemer nu også i engelsk udgave.
23. apr. 2020

Nu bliver det lettere for virksomheder at hæve brandsikkerheden

F&P har lavet en ny vejledning for branddetekteringsanlæg, som især vil være relevant for erhvervsvirksomheder uden myndighedskrævede ABA-anlæg. Branddetekteringsanlæg sikrer en hurtig og tidlig detektering af brand, varsling i bygningen og mulighed for en hurtig brandbekæmpelse og en begrænsning af skadens konsekvenser.
3. apr. 2020

Undgå indbrud i din bolig – relancering af StopIndbrud.dk

Sikringsguiden.dk har fået en ’lillesøster’ - StopIndbrud.dk. F&P leverer nu viden om sikring til de professionelle aktører og virksomhedsejere på Sikringsguiden.dk og til borgere, der bor i hus eller lejlighed, på StopIndbrud.dk. Få de gode råd til indbrudssikring og undgå indbrud.
27. mar. 2020

Sikringsguiden.dk fylder 1 år

Hvad mener du om Sikringsguiden.dk og vores nyhedsmails, der nu har eksisteret i et år? Vi informerer løbende om forsikringsselskabernes krav til virksomheder for at undgå indbrud og andre skader. Med Sikringsguidens nyhedsmails får du direkte besked, når vi foretager ændringer eller opdateringer i regler eller sætter fokus på de gode råd.
24. mar. 2020

Pas ekstra godt på din virksomhed under coronakrisen

Hvis din installationsvirksomhed mangler beskæftigelse, så tilbyd dine kunder at gennemføre de årlige eftersyn af virksomhedens sikringsanlæg. Hvis din virksomhed er lukket midlertidigt, bør du sikre dig mod skader. Vi giver dig de gode råd her.
20. mar. 2020

Vi kender ikke risikoen for brand elbiler

Politisk er der et ønske om flere elbiler i Danmark, og i hele verden er der fokus på bæredygtighed og reduktion af CO2-udledning. Der arbejdes på at finde alternativer til de fossile brændstoffer, men der er en risiko ved el- og hybrid-biler, som få taler om. Lithium-ion batterier, der blandt andet bruges i elbiler, har en høj energitæthed og kan give meget voldsomme og langvarige brande, samtidig med, at røgen er meget giftig.
6. mar. 2020

Installationserklæringerne er skrivbare og lette at anvende

Installationserklæringen er forsikringstagerens dokumentation for, at installationen er udført i henhold til det sikringsniveau, som forsikringsselskabet har fastlagt og fremgår af forsikringsaftalen. Erklæringen opbevares af forsikringstageren. I tilfælde af en indbrudsskade kan forsikringsselskabet anmode om at få tilsendt en kopi af erklæringen – eller anden dokumentation, der viser, at det eller de fastsatte sikringsniveauer er opfyldt. En installationserklæring udfyldes af F&P-registrerede installatørvirksomheder.
21. feb. 2020

Sikring af værdier udenfor bygningen

Forsikringsselskaberne har veldefinerede krav til sikring af erhvervsvirksomheder. Oftest er det krav til sikring af værdier inde i bygningerne, hvor sikringsniveauerne beskriver omfang af mekanisk sikring, elektronisk overvågning og vagtreaktion.
7. feb. 2020

Forsikringsbranchen stiller krav til aflåsning af virksomheder

En lås består af flere dele, så som cylinder, låsekasse og slutblik, som samlet sikrer aflåsning af en dør. Forsikringsbranchen har fastlagt, hvilke egenskaber der er relevante i forbindelse med indbrudssikring, og som er et krav til kunden i forsikringsbetingelserne. Produkternes egenskaber registreres hos F&P - se et eksempel her i nyheden.
24. jan. 2020

Fortæl din kollega om Sikringsguiden

Sikringsguiden sætter fokus på tyveri- og brandsikring i virksomheder. Vi har allerede mange brugere, men vi har stadig plads til lidt flere. Med Sikringsguidens nyhedsmails får du direkte besked, når vi foretager ændringer eller opdateringer i regler eller sætter fokus på de gode råd.
10. jan. 2020

Nu er listen over certificerede rådgivere kommet

Fra den 1. januar er det en certificeret rådgiver, der skal dokumentere og kontrollere brandsikkerhed og konstruktive forhold. Liste over godkendte brandrådgivere er på plads, men der gives dispensation indtil 1. juli, hvor anerkendte statikere må udføre certificerede statikeres arbejde.
27. dec. 2019

Undgå brand til nytår

Gode råd til et brandsikkert nytår
6. dec. 2019
29. nov. 2019

Nordisk røgalarmdag den 1. december

Det er tid til at teste dine røgalarmer
22. nov. 2019

Alarmpatrulje

Forsikringsselskaberne stiller krav til reaktion og alarmpatrulje
15. nov. 2019

Dødsbrande

Et fælles samfundsansvar at undgå dødsbrande
8. nov. 2019

Gratis materialer om sikring og forebyggelse

Forsikringsbranchen stiller gratis viden til rådighed
1. nov. 2019

Fredede bygninger

Forsikringsbranchen laver ny vejledning
25. okt. 2019

Sikringsniveauerne fylder 30 år

Vi markerer succesen, hvor antallet af indbrud i virksomheder er faldet med 80%.
11. okt. 2019

Temadag om samarbejde på et brandsted

For beredskaber og skadeservicevirksomheder
27. sep. 2019

Nøglebokse anvendt i forbindelse med sikringsinstallationer

Nøglebokse benyttes ofte i tilknytning til et AIA-anlæg, for at vagten ved alarmudkald kan få adgang det overvågede område.
20. sep. 2019

F&P's registrering af sikringsprodukter giver overblik og gennemsigtighed

Listerne over godkendte produkter, hjælper installatøren til at overholde kundens krav fra forsikringsselskabet
13. sep. 2019

Certificerede installatørvirksomheder er garanti for kvalitet

Certificeringsordningen sikrer, at kvaliteten er ensartet
6. sep. 2019

El-termografering

Find fejlen før det er for sent
30. aug. 2019

Fokus på sikringen i virksomheden

Få overblik over krav til sikringen
23. aug. 2019

Større konsekvenser, når det brænder

Brandskader for knapt 3 milliarder kr. i 2018
16. aug. 2019

Våbenskabe

Forsvarlig opbevaring af skydevåben
9. aug. 2019

Alle virksomheder har et sikringskrav

Et sikringskrav er beskrevet i forsikringspolicen
28. jun. 2019

Undgå brand med ukrudtsbrændere

Det kan også ske for dig
24. jun. 2019

Sikringsviften lige ved hånden

Gem den på din mobil eller hjemmeskærm
17. jun. 2019

F&P underviser på TEC

Grundkursus i mekanisk sikring
7. jun. 2019

Vejledning til taksatorer, der arbejder med bygningsskader

Guide – tips og regler om byggeri og skader
29. maj. 2019

Det nytter med GPS-sporingsenheder i dyre biler

Forsikringsselskaberne stiller krav om en sporingsenhed i luksusbiler
16. maj. 2019
10. maj. 2019

Temadag om opgørelse af bygningsskader for rådgivere

Fokus på den gode dialog i en skadesag
3. maj. 2019

El-eftersyn i landbrugsbedrifter - Tjekskema og vejledning

Opdag fejl i tide - hent F&P's tjekskema og vejledning.
25. apr. 2019
8. apr. 2019

Ny folder til borgere, der har haft en brand i deres bolig

Skadeservicefirma og brandvæsen kan bestille folderen til udlevering efter brand.
2. apr. 2019

Ny kravspecifikation for livvagt

F&P udgiver en række kravspecifikationer til brug for akkrediteret certificering af virksomheder på sikringsområdet.
25. mar. 2019

Føj sikringsguiden til din hjemmeskærm

Du kan med fordel gemme link til sikringsguiden på din hjemmeskærm, så er den altid lige ved hånden.
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.