Tema
Debat

Sikringskrav til varebiler

18. aug. 2020
Forsikringsbranchen vil udarbejde fælles minimumskrav til sikring af varebiler. Det bliver frivilligt for selskaberne at anvende kravene overfor deres kunder.

Antallet af indbrud i varebiler er steget markant i de seneste år til stor gene for brugerne. Et indbrud har store omkostninger i form af mistet omsætning for virksomhederne og skuffede kunder, der ikke kan få udført deres opgaver. Specielt dyrt håndværktøj og materialer forsvinder i stort antal. Derfor ønsker Forsikring & Pension, i samarbejde med forsikringsselskaberne, at udarbejde fælles minimumskrav til sikring af varebiler. Det bliver frivilligt for selskaberne at anvende kravene overfor deres kunder, hvorfor det vil være de kunder med størst risiko, der vil blive mødt med krav om sikring. Ejere af varebiler kan selvfølgelig også anvende minimumskravene, hvis de ønsker en frivillig sikring af bilerne.

I dag har forsikringsselskaberne fælles minimumskrav til sikring af virksomheder, som har betydet et markant fald i antallet af indbrud til gavn for hele samfundet. Der er derfor en forventning om, at de nye krav til varebiler også vil have en positiv forebyggende effekt.

Der vil i kravene blive taget højde for biltype samt værdi af værktøj og materialer, der opbevares i bilen.

Arbejdet påbegyndes i september og forventes klar i starten af 2021.

Kontakt


Forsikring og Forebyggelse

Søren Kjeldmand

Chefkonsulent
+45 41 91 91 56
Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.